fredag 21 december 2012

Ett knäckigt problem...


HJÄLP! Jag har problem med knäcken!

Först och främst vill jag säga att knäck är mitt absoluta favoritgodis på julen. Det finns inte på världskartan att jag INTE skulle ha knäck på mitt godisbord. Tyvärr misslyckas jag år efter år med att få till en bra knäck. Jag förstår faktiskt inte vad jag gör för fel?!

Så i år förberedde jag mig minutiöst inför knäck-koket. Vi införskaffade en ordentlig kanna att hälla från (tidigare har vi geggat med skedar) och vi smörjde in brickan med matolja så att formarna inte skulle välta. Ja vi gjorde allt i vår makt för att det skulle bli bra. Jag tog t o m tid på smeten och testade mig fram med flera olika satser. Och tro det eller ej, det blev faktiskt BRA! Smeten blev lagom hård/lös och det gick lätt att fylla formarna utan kladd. Jag har nog aldrig varit så nöjd och glad i hela mitt liv.
Men så kom smällen. När jag dagen efter skulle smaka så satt smeten fast i formarna!!! Den är fortfarande tillräckligt hård (står dessutom i kylskåp) så det är inte det som är problemet. Det är helt enkelt som att formen har blivit ett med knäcken. Dock verkar det som att vissa av dem går att lossa.. (mycket konstigt!) Men ÅH så besviken jag blev!

Jag använde mig av ICAS knäckformar och tänkte att det kanske berodde på att de är dåliga.. En annan anledning kan ju vara att jag i en av satserna använde två olika sorters grädde (typ en med märket ica och en med märket arla eller nåt sånt) men tror faktiskt inte att det kan bero på det... 
Tycker bara att är så himla konstigt att vissa lossnar och vissa sitter fast, det är ju exakt samma tid och ingredienser?!

Någon som har en aning om vad detta kan bero på? Är det värt att koka mer knäck och testa andra formar?




3 kommentarer:

  1. Önskar dig en god fortsättning på julen.

    SvaraRadera
  2. ICAs knäckformar är totalt värdelösa är så jävla arg just nu.
    Hur fan kan man sälja sådant värdelöst skit!

    SvaraRadera
  3. Åh! Jag gjorde också en knäcksats med ICAs knäckformar, men ALDRIG igen! De fastnar i formen, precis som du säger. Skippa de formarna och köp nya :) Det är inte knäcken det är fel på, det är formarna.
    God fortsättning

    SvaraRadera