söndag 30 november 2014

Glöggafton och första advent.

Igår var det äntligen dags för vår mysiga glöggafton!
Vi var 9 vuxna, 1 barn och 4 bebisar. Min bebis somnade redan innan gästerna kom (vid 17!!) och sov sig igenom hela tillställningen, så hon räknas knappt...

Kan verkligen rekommendera ett gott tilltugg som vi gjorde. Prinskorv i smördeg! Det var sååååå gott! 
Man steker prinskorvar lätt och kryddar dem med mald nejlika och kryddpeppar, sedan låter man de svalna av.
Kavla ut ett ark smördeg och skär i lagom stora bitar (de ska gå att rulla 2 varv runt korven), det gör inget om korven sticker fram lite på sidorna. Kör i ugnen till smördegen fått en fin gyllene färg (ca 20 min i 200 grader). MUMS!

Snittar med laxröra, mjuk pepparkaka med glasyr och lingon, västerbottenpaj, hårda pepparkakor med ädelost, små mackor med rödbetssallad och köttbullar, prinskorv i smördeg och ägghalvor med romröra.
Utöver det ovanstående så fanns det melon och parmaskink-snittar, tryfflar med apelsin och whisky samt lussekatter. Och så glögg såklart!!

Jag hade inrett vårt vardagsrum med massor av tända ljus, fårskinnsfällar och adventsstjärnor. Ute brann det marschaller och en eldkorg.

Kvällen var otroligt lyckad!



***


Idag är vi lite sega eftersom vi inte kom i säng förrän 1 inatt. Men vad gör det när det är första advent och myskänslan ligger över Walla :)

Första ljuset tänt!!

Ps. Glöm inte att vara med och tävla om två biobiljetter!!! Tävlingen avslutas onsdagen den 3/12!

Tävla om två biobiljetter!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar